Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN 56 0240-2 - Metody zkoušení nealkoholických nápojů. Senzorické zkoušení
Sponsored link
Vydáno: 01.07.1978
ČSN 56 0240-2 - Metody zkoušení nealkoholických nápojů. Senzorické zkoušení

ČSN 56 0240-2

Metody zkoušení nealkoholických nápojů. Senzorické zkoušení

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:ČSN 56 0240-2
Třídící znak:560240
Počet stran:16
Vydáno:01.07.1978
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:4447
Popis

ČSN 56 0240-2

Tato druhá část normy stanoví způsob senzorického zkoušení nealkoholických nápojů (sodové vody, limonád, moštů, přírodních šťáv, ovocenek, dřeňových šťáv ovocných šťáv i zeleninových, tekutého ovoce a zeleniny a pod.). Podstata normalizované metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0240-2 byla schválena 19.4.1977 a nabyla účinnosti od 1.7.1978. Část 2 nahrazuje čl. 22 až 27 ČSN 56 0240 z 23.7.1964. Senzorické zkoušení bylo přepracováno a podstatně rozšířeno.