Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN 15890 - Potraviny - Stanovení patulinu v ovocných šťávách a pyré na bázi ovoce pro kojence a malé děti - HPLC metoda s přečištěním kapalina/kapalina, extrakcí na pevnou fázi a UV detekcí
Sponsored link
Vydáno: 01.02.2012
ČSN EN 15890 - Potraviny - Stanovení patulinu v ovocných šťávách a pyré na bázi ovoce pro kojence a malé děti - HPLC metoda s přečištěním kapalina/kapalina, extrakcí na pevnou fázi a UV detekcí

ČSN EN 15890

Potraviny - Stanovení patulinu v ovocných šťávách a pyré na bázi ovoce pro kojence a malé děti - HPLC metoda s přečištěním kapalina/kapalina, extrakcí na pevnou fázi a UV detekcí

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:ČSN EN 15890
Třídící znak:560678
Počet stran:16
Vydáno:01.02.2012
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:89895
Popis

ČSN EN 15890

Tato evropská norma specifikuje metodu stanovení patulinu v ovocných šťávách a pyré na bázi ovoce jako je pyré pro dětskou výživu na bázi ovoce za použití vysokoúčinné kapalinové chromatografie s ultrafialovou detekcí (HPLC-UV). Tato metoda byla validována pro stanovení patulinu v jablečné šťávě na hladinách v rozsahu od 3,0 µg/kg do 15,5 µg/kg a v pyré pro dětskou výživu na bázi ovoce na koncentračních hladinách od 3,4 µg/kg do 17,9 µg/kg za použití přirozeně kontaminovaných vzorků a vzorků s přídavkem. Ovocné pyré pro dětskou výživu použité v této studii obsahovalo směs následujících složek, které jsou komerčně dostupné na evropském trhu: borůvka, jablko, banán, citrón, pšeničné sušenky, pšeničný sirup, plnotučné mléko a rostlinný olej.