Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN ISO 18743 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Průkaz larev trichinel ze vzorků masa s použitím metody enzymatického štěpení
Sponsored link
Vydáno: 01.04.2016
ČSN EN ISO 18743 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Průkaz larev trichinel ze vzorků masa s použitím metody enzymatického štěpení

ČSN EN ISO 18743

Mikrobiologie potravinového řetězce - Průkaz larev trichinel ze vzorků masa s použitím metody enzymatického štěpení

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Anglicky Tisk
Skladem
315 Kč
Koupit včetně změn
Původní název normy "Mikrobiologie potravin a krmiv - Průkaz larev trichinel ze vzorků masa s použitím metody enzymatického štěpení
Označení normy:ČSN EN ISO 18743
Třídící znak:560122
Počet stran:28
Vydáno:01.04.2016
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:99114
Popis

ČSN EN ISO 18743

This International Standard specifies a method of detection of Trichinella spp. muscle stage larvae in meat of individual animal carcasses intended for human consumption. It is applicable to the examination of meat from domestic and sylvatic animal species, which can be infected by nematodes of the genus Trichinella. This method does not allow the identification of the species or genotype of detected parasites; species or genotype identification can be carried out by molecular methods. The method described in this International Standard is intended to be used in conjunction with the guidelines in the OIE Manual of Diagnostic Tests and Vaccines and by the International Commission on Trichinellosis (ICT) for Trichinella testing and the inspection of carcasses intended for human consumption, unless it has been demonstrated by other means that the animal was not at risk for exposure to Trichinella. The artificial digestion/magnetic stirrer method is considered to be the standard method because it has proven to give the most reliable results in validation studies.