Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN ISO 11289 - Tepelně opracované poživatiny v hermeticky uzavřených obalech. Stanovení pH
Sponsored link
Vydáno: 01.11.1995
ČSN ISO 11289 - Tepelně opracované poživatiny v hermeticky uzavřených obalech. Stanovení pH

ČSN ISO 11289

Tepelně opracované poživatiny v hermeticky uzavřených obalech. Stanovení pH

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
86 Kč
Označení normy:ČSN ISO 11289
Třídící znak:560104
Počet stran:8
Vydáno:01.11.1995
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:18365
Popis

ČSN ISO 11289

Norma obsahuje ISO 11289:1993. Popisuje potenciometrickou metodu stanovení pH vodné fáze všech druhů tepelně opracovaných poživatin v hermeticky uzavřených obalech (dále konzerv).Je určena zejména ke kontrole biologické stability konzerv. Platí pro tyto čtyři třídy výrobků.1. třída: homogenní výrobky tekuté či homogenní výrobky husté konzistence, nebo výrobky mající vysoký podíl vodné nebo husté fáze, tedy výrobky, u nichž lze předpokládat uniformní (jednotné) pH.2. třída: homogenní výrobky pastovité konzistence nebo výrobky heterogenní, u nichž je nezbytná homogenizace.3. třída: heterogenní výrobky obsahující velké pevné součásti.4. třída: výrobky, jejichž tekutá fáze sestává převážně z oleje nebo z vodné emulze oleje. Měření se může provádět při 20°C nebo při 25°C, zvolená teplota se uvede do protokolu o zkoušce. Postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma stanovuje některé metody zjišťování (ověřování) znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN ISO 11289 (56 0104) byla vydána v listopadu 1995.