Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN ISO 7702 - Sušené hrušky - Specifikace a metody zkoušení
Sponsored link
Vydáno: 01.07.1999
ČSN ISO 7702 - Sušené hrušky - Specifikace a metody zkoušení

ČSN ISO 7702

Sušené hrušky - Specifikace a metody zkoušení

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:ČSN ISO 7702
Třídící znak:568115
Počet stran:16
Vydáno:01.07.1999
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:56205
Popis

ČSN ISO 7702

Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 7702:1995. Mezinárodní norma ISO 7702:1995 má status české technické normy. Uvádí požadavky a zkušební metody pro sušené hrušky, získané z plodů hrušně (Pyrus communis (L.), určené pro lidskou výživu. Norma - zejména v kapitole 3 - Požadavky - podrobně specifikuje znaky jakosti (v tom také z hygienického hlediska, tedy např. pokud jde o vůni a chuť (čl.3.3), nepřítomnost hmyzu, zeminy apod. (čl.3.4), dále pokud jde o cizí příměsi (čl.3.5), pokud jde o obsah oxidu siřičitého (čl.3.10) a obsah minerálních příměsí (čl.3.11) apod.). Za pozornost stojí i Příloha A (normativní) vztahující se k stanovení obsahu škůdci napadených hrušek, cizích příměsí apod., Příloha B (normativní) vztahující se k stanovení obsahu oxidu siřičitého a Příloha C (normativní) obsahující metodu stanovení vody v sušených hruškách. Norma tedy stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, popř. poukazuje na metody jejich zjišťování (ověřování). ČSN ISO 7702 (56 8115) byla vydána v červenci 1999.