Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN ISO 8156 - Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti
Sponsored link
Vydáno: 01.12.2008
ČSN ISO 8156 - Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti

ČSN ISO 8156

Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:ČSN ISO 8156
Třídící znak:570835
Počet stran:16
Vydáno:01.12.2008
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:82475
Popis

ČSN ISO 8156

Tato norma specifikuje metodu pro stanovení indexu nerozpustnosti jako prostředku stanovení rozpustnosti sušeného mléka plnotučného, částečně odtučněného a odstředěného, instantního i neinstantního. Metoda je rovněž vhodná pro sušenou syrovátku, sušené podmáslí a dětskou výživu v prášku na bázi mléka, jakož i pro další výrobky, ve kterých byl mléčný tuk nahrazen jiným tukem, nebo které byly sušeny na bubnové sušárně místo sprejové. Podstata zkoušky spočívá v přidání vody o teplotě 24 °C (případně 50 °C) k rekonstituovanému zkušebnímu dílu. Po specifikované době stání, se sediment odstředí. Kapalina nad usazeninou se odstraní, sediment se znovu rozpustí, směs se odstředí a objem nerozpustného zbytku se zaznamená. Index nerozpustnosti vzorku se rovná objemu zaznamenaného sedimentu v mililitrech.