Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN EN 13806-2 - Potraviny - Stanovení stopových prvků - Část 2: Stanovení celkové rtuti v potravinách pomocí atomové fluorescenční spektrometrie (AFS) - metodou studených par po tlakovém rozkladu
Vydáno: 01.08.2025
ČSN EN 13806-2 - Potraviny - Stanovení stopových prvků - Část 2: Stanovení celkové rtuti v potravinách pomocí atomové fluorescenční spektrometrie (AFS) - metodou studených par po tlakovém rozkladu

ČSN EN 13806-2

Potraviny - Stanovení stopových prvků - Část 2: Stanovení celkové rtuti v potravinách pomocí atomové fluorescenční spektrometrie (AFS) - metodou studených par po tlakovém rozkladu

Format
Availability
Price and currency
Anglicky Hardcopy
In stock
8.63 €
Označení normy:ČSN EN 13806-2
Třídící znak:560068
Počet stran:20
Vydáno:01.08.2025
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:521622
DESCRIPTION

ČSN EN 13806-2

This document specifies a method for the determination of total mercury in foodstuffs by cold vapour atomic fluorescence spectrometry (AFS) after pressure digestion. This method was tested in an interlaboratory study carried out in connection with the pressure digestion method EN 13805 on seven different materials with a mercury concentration in the range from 0,006 mg/kg to 5,38 mg/kg and successfully validated in this range. The following foodstuffs were analysed: - Saithe (dried); - Celery (dried); - Wheat noodle powder; - Wild mushrooms (dried); - Pig liver (dried); - Cacao powder; - Tuna fish (dried). The lower limit of the method's applicability varies depending on the food matrix and the water content of the foodstuff. It is a laboratory-specific value and is defined by the laboratory when calculating the limit of quantification (see 9.2).