Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN EN 13806-3 - Potraviny - Stanovení stopových prvků - Část 3: Stanovení celkové rtuti v potravinách pomocí atomové absorpční spektrometrie přímo v potravinách (elementární analýza rtuti)
Vydáno: 01.08.2025
ČSN EN 13806-3 - Potraviny - Stanovení stopových prvků - Část 3: Stanovení celkové rtuti v potravinách pomocí atomové absorpční spektrometrie přímo v potravinách (elementární analýza rtuti)

ČSN EN 13806-3

Potraviny - Stanovení stopových prvků - Část 3: Stanovení celkové rtuti v potravinách pomocí atomové absorpční spektrometrie přímo v potravinách (elementární analýza rtuti)

Format
Availability
Price and currency
Anglicky Hardcopy
In stock
12.89 €
Označení normy:ČSN EN 13806-3
Třídící znak:560068
Počet stran:24
Vydáno:01.08.2025
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:521621
DESCRIPTION

ČSN EN 13806-3

This document specifies a method for the determination of total mercury (Hg) in foodstuffs using direct atomic absorption spectrometry after thermal decomposition in an oxygen or air flow and concentration by amalgam formation. The method is applicable for solid and liquid samples. This method was tested in a interlaboratory study carried out on seven different materials with a mercury concentration in the range from 0,005 mg/kg to 5,20 mg/kg and successfully validated in this range. The following foodstuffs were analysed: - Saithe (dried); - Celery (dried); - Wheat noodle powder; - Wild mushrooms (dried); - Pig liver (dried); - Cacao powder; - Tuna fish (dried). The lower limit of the method's applicability varies depending on the food matrix and the water content of the foodstuff. It is a laboratory-specific value and is defined by the laboratory when calculating the limit of quantification (see 9.2).