Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN EN 17677 - Potravinářské strojní zařízení - Dávkovače pro řemeslné pekárny a cukrárny - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Vydáno: 01.06.2025
ČSN EN 17677 - Potravinářské strojní zařízení - Dávkovače pro řemeslné pekárny a cukrárny - Bezpečnostní a hygienické požadavky

ČSN EN 17677

Potravinářské strojní zařízení - Dávkovače pro řemeslné pekárny a cukrárny - Bezpečnostní a hygienické požadavky

Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
16.33 €
Označení normy:ČSN EN 17677
Třídící znak:513091
Počet stran:40
Vydáno:01.06.2025
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:521716
DESCRIPTION

ČSN EN 17677

Tato norma specifikuje bezpečnostní a hygienické požadavky na návrh a výrobu dávkovačů pro řemeslné pekárny a cukrárny, jak je popsáno v normativní příloze A a které: a) jsou určeny pro: - pouze profesionální použití; - používání vždy jednou obsluhou; - používání ke dávkování pouze pastovitých potravin (např. smetany, těsta atd.); - používání pouze ke dávkování na plechy; - používání jako samostatné stroje; - používání při ručním dávkování těsta do násypky; - používání při ručním dávkování a vyjímání plechu na/z dopravníku plechů; b) mohou provádět pouze následující pohyby v příslušných směrech (viz obrázek 1a)): - Z: svislý pohyb stolu a/nebo odkládací jednotky; - X: vodorovný pohyb pásového dopravníku; - Y: možná vodorovná složka pohybu pouze samotných hubic uvnitř dávkovací jednotky; c) jsou vybaveny jedním nebo více násypkami, kdy je kapacita každého menší nebo rovna 60 dm3; d) mají celkovou délku dopravníku plechů <= 1 600 mm; e) mají svislý pohyb mezi hubicemi a dopravníkem plechů (H) <= 200 mm (viz obrázek 1c)); f) mají vkladové plnění (viz 3.5): - <= 60 cyklů/minutu s pohybem stolu nebo odkládací jednotky nahoru/dolů; - <= 100 cyklů/minutu bez pohybu stolu nebo odkládací jednotky nahoru/dolů; g) mají výkon plechů (viz 3.6) <= 4 plechy/minutu. Tento dokument se zabývá všemi významnými nebezpečími, nebezpečnými situacemi a událostmi souvisejícími se nastavováním, provozem a čištěním dávkovačů pro řemeslné pekárny a cukrárny, pokud jsou používány k předpokládanému účelu, nebo za podmínek nesprávného použití, které jsou výrobcem důvodně předpokládána. Tento dokument pokrývá požadavky na bezpečný provoz stroje, včetně dávkování, dávkování, vykládání a čištění.