Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN 56 0186-15 - Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů
Vydáno: 01.12.2012
ČSN 56 0186-15 - Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů

ČSN 56 0186-15

Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů

Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
8.54 €
Označení normy:ČSN 56 0186-15
Třídící znak:560186
Počet stran:16
Vydáno:01.12.2012
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:92037
DESCRIPTION

ČSN 56 0186-15

Tato norma definuje stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů. Tvorba vicinálních diketonů při kvašení mladiny souvisí se syntézou valinu a isoleucinu. Důležitými meziprodukty této syntézy jsou 2-acetolaktát a 2-acetohydroxybutyrát, ze kterých oxidativní dekarboxylací vznikají biacetyl a 2,3-pentandion. Obě tyto sloučeniny mají velký význam ze senzorického hlediska, protože při překročení prahové koncentrace vnímání vyvolávají nežádoucí změny aromatu piva.