Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN 58 0120 - Metody zkoušení hotových jídel a polotovarů jídel
Vydáno: 01.10.1968
ČSN 58 0120 - Metody zkoušení hotových jídel a polotovarů jídel

ČSN 58 0120

Metody zkoušení hotových jídel a polotovarů jídel

Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
8.39 €
Označení normy:ČSN 58 0120
Třídící znak:580120
Počet stran:16
Vydáno:01.10.1968
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:4603
DESCRIPTION

ČSN 58 0120

Norma stanoví postup pro odběr vzorků, smyslové, fyzikální a fyzikálně chemické zkoušení hotových jídel (studených i teplých) a polotovarů jídel pro společné stravování. Výrobky cukrářského charakteru včetně zmrzlin se zkoušejí podle ČSN 56 0130 a ČSN 56 0140. Vedle všeobecné kapitoly jsou normalizovány požadavky na odběr vzorků (kapitola II), na smyslové zkoušky (kapitola III), na fyzikální zkoušky (kapitola IV) a na fyzikálně chemické zkoušky (kapitola V). Postupy při provádění normalizovaných zkoušek jsou podrobně popsány. Norma neobsahuje pokyny pro hodnocení výsledků zkoušek. Norma také (nepřímo) stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, protože obsahuje metody jejich zjišťování (ověřování). ČSN 58 0120 byla schválena 21.2.1968 a nabyla účinnosti od 1.10.1968.