Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN EN 12396-3 - Potraviny s nízkým obsahem tuku - Stanovení reziduí dithiokarbamátů a thiuramdisulfidů - Část 3: UV spektrometrická xanthogenátová metoda
Vydáno: 01.12.2001
ČSN EN 12396-3 - Potraviny s nízkým obsahem tuku - Stanovení reziduí dithiokarbamátů a thiuramdisulfidů - Část 3: UV spektrometrická xanthogenátová metoda

ČSN EN 12396-3

Potraviny s nízkým obsahem tuku - Stanovení reziduí dithiokarbamátů a thiuramdisulfidů - Část 3: UV spektrometrická xanthogenátová metoda

Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
8.52 €
Označení normy:ČSN EN 12396-3
Třídící znak:560017
Počet stran:16
Vydáno:01.12.2001
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:63324
DESCRIPTION

ČSN EN 12396-3

Tato norma specifikuje UV-spektrometrickou metodu pro stanovení residuí fungicidů na bázi dithiokarbamátů a thiuramdisulfidů v potravinách rostlinného původu, pro které byly určeny nízké hodnoty maximálních residuálních limitů. Tuto metodu lze použít pouze pro kvantifikaci sumy residuí celé skupiny fungicidů vyjádřené jako sirouhlík, není možná identifikace jednotlivých látek. Vzorek je zahříván s kyselinou chlorovodíkovou a chloridem cínatým za uvolňování sirouhlíku z přítomných dithiokarbamátů a/nebo thiuramdisulfidů. Sirouhlík je separován a jímán v methanolickém roztoku hydroxidu draselného ve formě xanthogenátu draselného, jehož koncentrace je měřena spektrometricky při vlnové délce 302 nm. Mezilaboratorní porovnání bylo provedeno pro cikorku, mrkvový džus, špenát, jablka a banány na koncentračních hladinách 0,01 - 0,03 mg/kg sirouhlíku a v normě jsou uvedeny příslušné meze opakovatelnosti a reprodukovatelnosti.