Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN EN ISO 16649-3 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda stanovení počtu beta-glukuronidázopozitivních Escherichia coli - Část 3: Průkaz a technika nejvýše pravděpodobného počtu s použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl ß-D-glukuronidu
Vydáno: 01.07.2016
ČSN EN ISO 16649-3 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda stanovení počtu beta-glukuronidázopozitivních Escherichia coli - Část 3: Průkaz a technika nejvýše pravděpodobného počtu s použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl ß-D-glukuronidu

ČSN EN ISO 16649-3

Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda stanovení počtu beta-glukuronidázopozitivních Escherichia coli - Část 3: Průkaz a technika nejvýše pravděpodobného počtu s použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl ß-D-glukuronidu

Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
8.43 €
Označení normy:ČSN EN ISO 16649-3
Třídící znak:560079
Počet stran:16
Vydáno:01.07.2016
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:500308
DESCRIPTION

ČSN EN ISO 16649-3

Tato česká norma specifikuje horizontální metodu průkazu a stanovení počtu glukuronidázopozitivních Escherichia coli s použitím kultivace v tekuté půdě při (37 ± 1) °C, po níž následuje subkultivace při (44 ± 1) °C a výpočet nejvýše pravděpodobného počtu (MPN). Tato metoda platí pro výrobky určené k lidské výživě a ke krmení zvířat a rovněž pro vzorky z prostředí, kde se potraviny vyrábějí a kde se s nimi manipuluje. Metoda je vhodná pro stanovení počtu buněk E. coli, které mohly být vystaveny stresujícím vlivům dehydratace, mražení, expozice slanému prostředí (jako je mořské prostředí) nebo poškození dezinfekčními prostředky, jako jsou výrobky obsahujícími chlor. Omezení aplikovatelnosti této části ISO 16649 je dáno tím, že metoda je zatížena vysokým stupněm variability. Metoda má být použita a výsledky interpretovány s ohledem na informace uvedené v kapitole 11. Metoda nebyla plně vyhodnocena pro všechny matrice (například pro mléko a mléčné výrobky). Pro mléko a mléčné výrobky je určena metoda ISO 7251.