Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN ISO 8156 - Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti
Vydáno: 01.12.2008
ČSN ISO 8156 - Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti

ČSN ISO 8156

Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti

Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
8.43 €
Označení normy:ČSN ISO 8156
Třídící znak:570835
Počet stran:16
Vydáno:01.12.2008
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:82475
DESCRIPTION

ČSN ISO 8156

Tato norma specifikuje metodu pro stanovení indexu nerozpustnosti jako prostředku stanovení rozpustnosti sušeného mléka plnotučného, částečně odtučněného a odstředěného, instantního i neinstantního. Metoda je rovněž vhodná pro sušenou syrovátku, sušené podmáslí a dětskou výživu v prášku na bázi mléka, jakož i pro další výrobky, ve kterých byl mléčný tuk nahrazen jiným tukem, nebo které byly sušeny na bubnové sušárně místo sprejové. Podstata zkoušky spočívá v přidání vody o teplotě 24 °C (případně 50 °C) k rekonstituovanému zkušebnímu dílu. Po specifikované době stání, se sediment odstředí. Kapalina nad usazeninou se odstraní, sediment se znovu rozpustí, směs se odstředí a objem nerozpustného zbytku se zaznamená. Index nerozpustnosti vzorku se rovná objemu zaznamenaného sedimentu v mililitrech.