Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN EN 1787 - Potraviny - Detekce ozářených potravin obsahujících celulosu metodou ESR spektroskopie
Vydáno: 01.10.2022
ČSN EN 1787 - Potraviny - Detekce ozářených potravin obsahujících celulosu metodou ESR spektroskopie

ČSN EN 1787

Potraviny - Detekce ozářených potravin obsahujících celulosu metodou ESR spektroskopie

Format
Availability
Price and currency
Anglicky Hardcopy
In stock
8.52 €
Označení normy:ČSN EN 1787
Třídící znak:560014
Počet stran:20
Vydáno:01.10.2022
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:515209
DESCRIPTION

ČSN EN 1787

This document specifies a method for the detection of foodstuff containing cellulose which have been treated with ionizing radiation, by analysing the electron spin resonance (ESR) spectrum, also called electron paramagnetic resonance (EPR) spectrum, of the foodstuff. Interlaboratory studies have been successfully carried out with pistachio nut shells, paprika powder and fresh strawberries. However, it has been shown that chemical bleaching of nuts in shells can lead to comparable signals.