Cena s DPH / bez DPH
>ČSN EN 17915 - Chemické dezinfekční přípravky a antiseptika - Kvantitativní zkouška na neporézních površích bez mechanického působení pro hodnocení virucidní aktivity chemických dezinfekčních přípravků používaná v potravinářství, průmyslu, domácnostech a veřejných prostorách - Zkušební metoda a požadavky (fáze 2 / stupeň 2)
Vydáno: 01.11.2025
ČSN EN 17915 - Chemické dezinfekční přípravky a antiseptika - Kvantitativní zkouška na neporézních površích bez mechanického působení pro hodnocení virucidní aktivity chemických dezinfekčních přípravků používaná v potravinářství, průmyslu, domácnostech a veřejných prostorách - Zkušební metoda a požadavky (fáze 2 / stupeň 2)

ČSN EN 17915

Chemické dezinfekční přípravky a antiseptika - Kvantitativní zkouška na neporézních površích bez mechanického působení pro hodnocení virucidní aktivity chemických dezinfekčních přípravků používaná v potravinářství, průmyslu, domácnostech a veřejných prostorách - Zkušební metoda a požadavky (fáze 2 / stupeň 2)

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Anglicky Tisk
Skladem
405 Kč
Označení normy:ČSN EN 17915
Třídící znak:665238
Počet stran:48
Vydáno:01.11.2025
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:522137
Popis

ČSN EN 17915

This document specifies a test method and the minimum requirements for virucidal activity of chemical disinfectants that form a homogeneous physically stable preparation when diluted with hard water or, in the case of ready-to-use products, with water. This document applies to products that are used in the food, industrial, domestic and institutional area for disinfecting non-porous surfaces without mechanical action, excluding areas and situations where disinfection is medically indicated and excluding products used on living tissues. This document applies at least to the following: a) processing, distribution and retailing of: 1) food of animal origin: - milk and milk products; - meat and meat products; - fish, seafood, and related products; - eggs and egg products; - animal feeds; - etc.; 2) food of vegetable origin: - beverages; - fruits, vegetables and derivatives (including sugar, distillery, etc.); - flour, milling and baking; - animal feeds; - etc.; b) institutional and domestic areas: - catering establishments; - public areas; - public transports; - schools; - nurseries; - shops; - sports rooms; - waste containers (bins, etc.); - hotels; - dwellings; - clinically non sensitive areas of hospitals; - offices; - etc.; c) industries other than food: - packaging material; - biotechnology (yeast, proteins, enzymes, etc.); - pharmaceutical; - cosmetics and toiletries; - textiles; - space industry, computer industry; - etc.