Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN ISO 6579-4 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda průkazu, stanovení počtu a sérotypizace bakterií rodu Salmonella - Část 4: Identifikace monofázické Salmonella Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) pomocí polymerázové řetězové reakce (PCR)
Vydáno: 01.07.2025
ČSN EN ISO 6579-4 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda průkazu, stanovení počtu a sérotypizace bakterií rodu Salmonella - Část 4: Identifikace monofázické Salmonella Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) pomocí polymerázové řetězové reakce (PCR)

ČSN EN ISO 6579-4

Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda průkazu, stanovení počtu a sérotypizace bakterií rodu Salmonella - Část 4: Identifikace monofázické Salmonella Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) pomocí polymerázové řetězové reakce (PCR)

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Anglicky Tisk
Skladem
405 Kč
Označení normy:ČSN EN ISO 6579-4
Třídící znak:560088
Počet stran:48
Vydáno:01.07.2025
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:521384
Popis

ČSN EN ISO 6579-4

This document specifies a horizontal in vitro method for the molecular identification and differentiation of the monophasic variant of Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) lacking the second H phase H:1,2, starting from isolates. The method detects specific DNA sequences of an intergenic region of the first H phase flagellin cluster for identification of Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium (further called Salmonella Typhimurium) and specific DNA sequences of genes associated with second H phase flagellar antigen expression. The method is applicable for: - differentiation of the isolate under analysis between monophasic Salmonella Typhimurium and the monophasic variant of another Salmonella on-Typhimurium serovar that has the same antigenic formula; - identification of the isolate under analysis being either monophasic Salmonella Typhimurium or (biphasic) Salmonella Typhimurium. This document is applicable for the analysis of a pure culture belonging to the genus Salmonella, isolated from: - products intended for human consumption; - products intended for animal feeding; - environmental samples in the area of food and feed production and handling; - samples from the primary production stage. This document can also be applied in other domains for identification of monophasic Salmonella Typhimurium (e.g. environmental, human health, animal health).