Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN ISO 23318 - Mléko, sušené mléčné výrobky a smetana - Stanovení obsahu tuku - Vážková metoda
Vydáno: 01.06.2025
ČSN ISO 23318 - Mléko, sušené mléčné výrobky a smetana - Stanovení obsahu tuku - Vážková metoda

ČSN ISO 23318

Mléko, sušené mléčné výrobky a smetana - Stanovení obsahu tuku - Vážková metoda

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
325 Kč
Označení normy:ČSN ISO 23318
Třídící znak:570543
Počet stran:32
Vydáno:01.06.2025
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:521503
Popis

ČSN ISO 23318

Tento dokument specifikuje metodu pro stanovení obsahu tuku. Metoda je použitelná pro: a) syrové mléko (kravské, ovčí, kozí), mléko se sníženým obsahem tuku, odstředěné mléko, chemicky kon-zervované mléko a zpracované tekuté mléko; b) sušené mléčné výrobky (např. plnotučné, částečně odstředěné, sušené odstředěné mléko; sušený mléčný permeát; sušená syrovátka; směs sušeného odstředěného mléka a rostlinného tuku; sušená kojenecká výživa na bázi mléka); c) syrová, zpracovaná a zakysaná smetana. Pro následující výrobky jsou údaje o preciznosti uvedeny v příloze H. Tyto údaje o preciznosti jsou odvozeny z mezilaboratorních studií, které nesplňují požadavky normy ISO 5725-2, pokud jde o počet vzorků (< 6) a počet zúčastněných laboratoří (< 8). d) zahuštěné mléko a slazené kondenzované mléko (např. tekuté slazené a neslazené zahuštěné mléko); e) syrovátkový sýr podle definice v CODEX CXS 284-1999; f) tekutá syrovátka a podmáslí; g) zmrzliny a zmrzlinové směsi na bázi mléka; h) tekutá zahuštěná kojenecká výživa.