Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN 56 0116-4 - Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině
Sponsored link
Vydáno: 01.03.1993
ČSN 56 0116-4 - Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině

ČSN 56 0116-4

Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
86 Kč
Označení normy:ČSN 56 0116-4
Třídící znak:560116
Počet stran:8
Vydáno:01.03.1993
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:32091
Popis

ČSN 56 0116-4

Tato čtvrtá část normy určuje metodu stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině (tzv. písku) pro všechny druhy pekařských výrobků. Obsahuje tyto metody: A - Stanovení popela a B - Stanovení popela nerozpustného v kyselině. K metodě A norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět normy, kapitolu 2 - Oblast použití, kapitolu 3 - Termíny a definice, kapitolu 4 - Podstata zkoušky, kapitolu 5 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 6 - Odběr vzorků, kapitolu 7 - Postup zkoušky, kapitolu 8 - Vyjádření výsledků a kapitolu 9 - Protokol o zkoušce. K metodě B norma obsahuje tyto další kapitoly: kapitolu 10 - Oblast použití, kapitolu 11 - Termíny a definice, kapitolu 12 - Podstata zkoušky, kapitolu 13 - Chemikálie, kapitolu 14 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 15 - Odběr vzorků, kapitolu 16 - Postup zkoušky, kapitolu 17 - Vyjádření výsledků a kapitolu 18 - Protokol o zkoušce. Podstata metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek v obou metodách je popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0116-4 byla vydána v březnu 1993.