Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN 56 0116-5 - Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 5: Stanovení chloridu sodného
Sponsored link
Vydáno: 01.03.1994
ČSN 56 0116-5 - Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 5: Stanovení chloridu sodného

ČSN 56 0116-5

Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 5: Stanovení chloridu sodného

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
66 Kč
Označení normy:ČSN 56 0116-5
Třídící znak:560116
Počet stran:4
Vydáno:01.03.1994
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:15431
Popis

ČSN 56 0116-5

Tato pátá část normy určuje metodu stanovení obsahu chloridu sodného pro všechny druhy pekařských a extrudovaných výrobků. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět a rozsah použití normy, kapitolu 2 - Definice, kapitolu 3 - Podstata zkoušky, kapitolu 4 - chemikálie, kapitolu 5 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 6 - Odběr vzorků, kapitolu 7 - Postup zkoušky, kapitolu 8 - Vyjádření výsledků a kapitolu 9 - Vzájemná shoda výsledků. Za pozornost stojí na konci normy uvedené toto: UPOZORNĚNÍ: Při práci s dusičnanem stříbrným, který patří mezi ostatní jedy, je třeba dodržovat všechna z toho vyplývající bezpečnostní opatření. Podstata metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0116-5 byla vydána v březnu 1994. Nahradila čl. 35 a 36 ČSN 56 0116 z 8.4.1974.