Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN 56 0116-6 - Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 6: Stanovení obsahu tuku
Sponsored link
Vydáno: 01.07.1995
ČSN 56 0116-6 - Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 6: Stanovení obsahu tuku

ČSN 56 0116-6

Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 6: Stanovení obsahu tuku

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
86 Kč
Označení normy:ČSN 56 0116-6
Třídící znak:560116
Počet stran:8
Vydáno:01.07.1995
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:17700
Popis

ČSN 56 0116-6

ČSN 56 0116 sestává z následujících částí se společným názvem Metody zkoušení pekařských výrobků: Část 1: Všeobecná ustanovení. Část 2: Vzorkování pekařských výrobků. Část 3 Stanovení obsahu vody. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině. Část 5: Stanovení chloridu sodného. Část 6: Stanovení obsahu tuku. Část 7: Stanovení obsahu cukrů podle Schoorla. Část 8: Stanovení sorbitolu. Část 9: Stanovení obsahu bílkovin. Část 10: Stanovení titrovatelných kyselin. Tato šestá část normy určuje metody stanovení obsahu tuku v pekařských výrobcích. Obsahuje dvě metody: Metoda A: Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí. Metoda B: Stanovení obsahu tuku extrakcí po hydrolýze. Všeobecná ustanovení, platná pro tuto část normy, jsou obsažena v ČSN 56 0116-1. Postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. ČSN 56 0116-6 byla vydána v červenci 1995. Nahradila čl. 37 až 39 v ČSN 56 0116 z 8.4.1974 a zároveň se ruší čl. 38 a 40 stejné normy.