Označení normy: | ČSN 56 0130-3 |
Třídící znak: | 560130 |
Počet stran: | 8 |
Vydáno: | 01.09.1995 |
Harmonizace: | Norma není harmonizována |
Katalogové číslo: | 18275 |
Popis
ČSN 56 0130-3
Tato třetí část normy určuje metody stanovení vody v cukrářských výrobcích. Obsahuje: - metodu A: Stanovení vody při 105 °C, - metodu B: Stanovení vody při 105 °C s nasávací hmotou, - metodu C: Stanovení vody při teplotě 130 °C. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v ČSN 56 0130-1. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět, kapitolu 2 - Definice. V metodě A norma uvádí kapitolu 3 - Rozsah použití, kapitolu 4 - Podstata metody, kapitolu 5 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 6 - Vzorkování, kapitolu 7 - Pracovní postup a kapitolu 8 - Vyjádření výsledku. V metodě B norma uvádí kapitolu 9 - Rozsah použití, kapitolu 10 - Podstata metody, kapitolu 11 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 12 - Vzorkování, kapitolu 13 - Pracovní postup, kapitolu 14 - Vyjádření výsledků. V metodě C kapitolu 15 - Rozsah použití, kapitolu 16 - Podstata metody, kapitolu 17 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 18 - Vzorkování, kapitolu 19 - Pracovní postup a kapitolu 20 - Vyjádření výsledků. Podstata všech tří metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0130-3 byla vydána v září 1995. Nahradila čl. 28, 29 a 30 ČSN 56 0130 z 16.7.1970. Současně ruší čl. 31 téže normy.