Označení normy: | ČSN 56 0146 |
Třídící znak: | 560146 |
Počet stran: | 146 |
Vydáno: | 01.10.1965 |
Harmonizace: | Norma není harmonizována |
Katalogové číslo: | 4423 |
Popis
ČSN 56 0146
Norma stanoví postup při zkoušení kakaa, čokolády, cukrovinek a trvanlivého pečiva. V této normě jsou uvedeny všeobecné metody zkoušení všech výše uvedených druhů výrobků. Pro stanovení obsahu vody (sušiny), tuku a cukrů je v této normě uvedeno několik metod, z nichž rozhodčí metoda je pro každé toto stanovení označena jako departážní. U jednotlivých metod jsou uvedeny jen speciální pomůcky a zařízení. Ostatní pomůcky a zařízení, náležející k běžnému vybavení laboratoře, nejsou zde uvedeny. Velmi rozsáhlá norma (140 stran) normalizuje 69 metod. Norma se vztahuje k zjišťování některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN 56 0146 byla schválena 22.10.1964 a nabyla účinnosti od 1.10.1965. "Změnou a)-11/1971" se s účinností od r.1971 provádí v normě úprava textu. "Změnou b)-4/1972" se s účinností od r.1972 provádí v normě úprava textu. "Změnou c)-4/1973" se s účinností od r.1973 provádí v normě úprava textu. "Změnou d)-3/1985" se s účinností od 1.4.1985 ruší čl. 7, 9 a 11. Nyní ČSN 56 0146 část 3. "Změnou e)-6/1985" se s účinností od 1.8.1985 ruší čl. 17 a 18. Nyní ČSN 56 0146 část 4. "Změnou f)-4/1987" se s účinností od 1.6.1987 ruší čl. 13. Nyní ČSN 56 0146 část 6. "Změnou g)-10/1989" se s účinností od 1.12.1989 ruší čl. 1 až 6. Nyní ČSN 56 0146 část 1.