Označení normy: | ČSN 56 0160 |
Třídící znak: | 560160 |
Počet stran: | 32 |
Vydáno: | 01.07.1972 |
Harmonizace: | Norma není harmonizována |
Katalogové číslo: | 4424 |
Popis
ČSN 56 0160
Tato norma platí pro braní vzorků, smyslové, mechanické, chemické a fyzikálně chemické zkoušky těchto výrobků: a) rafinovaný cukr, b) surový cukr (řepný a třtinový), c) rafinovaný cukr (řepný a třtinový), d) melasa (řepná a třtinová), e) vyslazených cukrovarských řízků (čerstvých a sušených), f) saturačních kalů. Norma tedy stanovuje postup při odpěru vzorků a dále metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN 56 0160 byla schválena 12.10.1971 a nabyla účinnosti od 1.7.1972. Nahradila ČSN 56 0160 z 22.2.1964. "Změnou a)-9/1981", se s účinností od 1.12.1981 se mění text čl. 46. "Změnou b)-3/1987", se s účinností od 1.7.1987 ruší čl. 40, 42, 44, 45-47 a 48 - nyní ČSN 56 0160 části 3, 5, 6, 7 a 8 z 10.11.1986. "Změnou c)-8/1988", se s účinností od 1.1.1984 se ruší čl. 1 - 6 a 13 - 31 (nyní ČSN 56 0159 z 14.3.1988), a dále se ruší čl. 36 (nyní ČSN 56 0160 část 9 z 14.3.1986.) "Změnou 4)-8/1994", se s účinností od 1.9.1994 se ruší čl. 49, 51 a 52 (nyní ČSN 56 0160-11, 12 a 13 ze září 1994.) "Změnou 5)-10/1995", vydanou v listopadu 1995 se s účinností od 1.12.1995 ruší čl. 37. (nyní ČSN 56 0160-16 ze září 1994).