Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN 12135 - Ovocné a zeleninové šťávy - Stanovení obsahu dusíkatých látek - Kjeldahlova metoda
Sponsored link
Vydáno: 01.10.1998
ČSN EN 12135 - Ovocné a zeleninové šťávy - Stanovení obsahu dusíkatých látek - Kjeldahlova metoda

ČSN EN 12135

Ovocné a zeleninové šťávy - Stanovení obsahu dusíkatých látek - Kjeldahlova metoda

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
155 Kč
Označení normy:ČSN EN 12135
Třídící znak:560426
Počet stran:12
Vydáno:01.10.1998
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:53834
Popis

ČSN EN 12135

Tato norma je českou verzí evropské normy EN 12135:1997. Evropská norma EN 12135:1997 má status české technické normy. Norma upřesňuje metodu stanovení obsahu dusíku (dusíkatých látek) v ovocných a zeleninových šťávách a příbuzných výrobcích Kjeldahlovou metodou. Norma obsahuje kapitolu 1 - Předmět normy, kapitolu 2 - Normativní odkazy, kapitolu 3 - Definice a symboly, kapitolu 4 - Podstata zkoušky, kapitolu 5 - Chemikálie, která obsahuje u čl.5.1 neobvyklé Upozornění: Kyselina sírová je žíravina a způsobuje popáleniny! Používejte ochranné rukavice. Zabraňte kontaktu kyseliny s pokožkou. Dále norma obsahuje kapitolu 6 - Zařízení, kapitolu 7 - Postup, kapitolu 8 - Výpočet, kapitolu 9 - Shodnost a kapitolu 10 - Protokol o zkoušce. Dále norma obsahuje informativní Přílohu A s bibliografií a informativní Přílohu B, zabývající se statistickými výsledky mezilaboratorní zkoušky. Princip metody a postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN EN 12135 (56 0426) byla vydána v říjnu 1998.