Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN 12136 - Ovocné a zeleninové šťávy - Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých frakcí karotenoidů
Sponsored link
Vydáno: 01.10.1998
ČSN EN 12136 - Ovocné a zeleninové šťávy - Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých frakcí karotenoidů

ČSN EN 12136

Ovocné a zeleninové šťávy - Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých frakcí karotenoidů

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:ČSN EN 12136
Třídící znak:560427
Počet stran:16
Vydáno:01.10.1998
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:53835
Popis

ČSN EN 12136

Tato norma je českou verzí evropské normy EN 12136:1997. Evropská norma EN 12136:1997 má status české technické normy. Norma specifikuje metodu stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých frakcí karotenoidů v ovocných a zeleninových šťávách a příbuzných výrobcích. Norma obsahuje kapitolu 1 - Předmět normy, kapitolu 2 - Normativní odkazy, kapitolu 3 - Definice a symboly, kapitolu 4 - Podstata zkoušky, kapitolu 5 - Chemikálie, kapitolu 6 - Zařízení, která obsahuje neobvyklé Upozornění: Při stanovení jsou používána hořlavá rozpouštědla, proto musí zařízení splňovat předpisy pro použití takových látek. Dále norma obsahuje kapitolu 7 - Postup, kapitolu 8 - Výpočet, kapitolu 9 - Shodnost a kapitolu 10 - Protokol o zkoušce. Dále norma obsahuje informativní Přílohu A s bibliografií a informativní Přílohu B, zabývající se statistickými výsledky mezilaboratorní zkoušky. Princip metody a postup při provádění normalizovaných zkoušek je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN EN 12136 (56 0427) byla vydána v říjnu 1998.