Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN 12137 - Ovocné a zeleninové šťávy - Stanovení obsahu kyseliny vinné v hroznové šťávě - Metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Sponsored link
Vydáno: 01.10.1998
ČSN EN 12137 - Ovocné a zeleninové šťávy - Stanovení obsahu kyseliny vinné v hroznové šťávě - Metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie

ČSN EN 12137

Ovocné a zeleninové šťávy - Stanovení obsahu kyseliny vinné v hroznové šťávě - Metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
155 Kč
Označení normy:ČSN EN 12137
Třídící znak:560428
Počet stran:12
Vydáno:01.10.1998
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:53836
Popis

ČSN EN 12137

Tato norma je českou verzí evropské normy EN 12137:1997. Evropská norma EN 12137:1997 má status české technické normy. Norma upřesňuje metodu stanovení celkového obsahu kyseliny vinné v hroznové šťávě metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC). Norma obsahuje kapitolu 1 - Předmět normy, kapitolu 2 - Normativní odkazy, kapitolu 3 - Symboly, kapitolu 4 - Podstata zkoušky, kapitolu 5 - Chemikálie, kapitolu 6 - Zařízení, kapitolu 7 - Postup, kapitolu 8 - Výpočet, kapitolu 9 - Shodnost a kapitolu 10 - Protokol o zkoušce. Dále norma obsahuje informativní Přílohu A s bibliografií a informativní Přílohu B, zabývající se statistickými výsledky mezilaboratorní zkoušky. Princip metody a postup při provádění normalizovaných zkoušek je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN EN 12137 (56 0428) byla vydána v říjnu 1998.