Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN 13191-1 - Potraviny s nízkým obsahem tuku - Stanovení reziduí bromidů - Část 1: Stanovení celkového obsahu bromidů jako anorganických bromidů
Vydáno: 01.12.2001
ČSN EN 13191-1 - Potraviny s nízkým obsahem tuku - Stanovení reziduí bromidů - Část 1: Stanovení celkového obsahu bromidů jako anorganických bromidů

ČSN EN 13191-1

Potraviny s nízkým obsahem tuku - Stanovení reziduí bromidů - Část 1: Stanovení celkového obsahu bromidů jako anorganických bromidů

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:ČSN EN 13191-1
Třídící znak:560019
Počet stran:16
Vydáno:01.12.2001
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:63322
Popis

ČSN EN 13191-1

Tato norma specifikuje plynově-chromatografickou (GC) metodu pro stanovení residuí bromidů (včetně přítomnosti residuí organického bromu) jako anorganických bromidů v potravinách s nízkým obsahem tuku. Metoda je použitelná pro řepu, mrkev, cikorku, čekanku, obilniny, hlávkový salát, brambory, špenát, jahody a rajčata. Zkouška spočívá v mineralizaci vodně-ethanolického extraktu zkušebního vzorku v přítomnosti hydroxidu sodného, získaný popel je pak rozpuštěn v kyselině sírové a působením ethylenoxidu v diisopropyletheru je převeden na 2-bromethanol, který se stanoví metodou plynové chromatografie ve spojení s detektorem elektronového záchytu. Metoda byla řádně validována mezilaboratorními testy na hlávkovém salátu pěstovaném na půdě ošetřené bromidy; jsou uvedeny meze opakovatelnosti a reprodukovatelnosti na dvou koncentračních hladinách.