Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN 14176 - Potraviny - Stanovení kyseliny domoové v syrových měkkýších, v syrových rybách a ve vařených slávkách metodou RP-HPLC s UV detekcí
Vydáno: 01.07.2017
ČSN EN 14176 - Potraviny - Stanovení kyseliny domoové v syrových měkkýších, v syrových rybách a ve vařených slávkách metodou RP-HPLC s UV detekcí

ČSN EN 14176

Potraviny - Stanovení kyseliny domoové v syrových měkkýších, v syrových rybách a ve vařených slávkách metodou RP-HPLC s UV detekcí

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Anglicky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:ČSN EN 14176
Třídící znak:560028
Počet stran:20
Vydáno:01.07.2017
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:502245
Popis

ČSN EN 14176

This European Standard specifies methods for the quantitative determination of domoic acid in raw bivalve molluscs and finfish as well as in cooked mussels. The limit of detection is about 10 ng/ml to 80 ng/ml (0,05 mg/kg to 0,4 mg/kg), depending on the UV detector sensitivity. Method A has been validated for the determination of DA in different raw matrices such as mussels, clams, scallops and anchovies, spiked and/or naturally contaminated at levels ranging from 2,7 mg/kg to 85,1 mg/kg. Method B has been validated for the determination of DA at levels ranging from 5 mg/kg to 12,9 mg/kg in cooked blue mussels. For further information on validation data, see Clause 8 and Annex A. Laboratory experience has shown that this standard can also be applied to other shellfish species, however, no complete validation study according to ISO 5725 has been carried out so far.