Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN 15467 - Potravinářské stroje - Stroje na oddělování rybích hlav a filetování - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Sponsored link
Vydáno: 01.10.2015
ČSN EN 15467 - Potravinářské stroje - Stroje na oddělování rybích hlav a filetování - Bezpečnostní a hygienické požadavky

ČSN EN 15467

Potravinářské stroje - Stroje na oddělování rybích hlav a filetování - Bezpečnostní a hygienické požadavky

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
325 Kč
Označení normy:ČSN EN 15467
Třídící znak:513085
Počet stran:36
Vydáno:01.10.2015
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:98531
Popis

ČSN EN 15467

Tato evropská norma stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky pro návrh a výrobu automatických strojů na oddělování rybích hlav a filetování a používané nože. Tato evropská norma platí pro strojní zařízení a přídavné zařízení na oddělování rybích hlav a filetování ryb v průmyslu na zpracování ryb. Tato evropská norma řeší všechna významná nebezpečí, nebezpečné situace a události týkající se strojů na oddělování rybích hlav a filetování, když jsou používány podle svého určení a za podmínek důvodně předvídatelného nesprávného použití výrobcem (viz kapitola 4). Norma řeší nebezpečí během následujících fází určeného používání: montáž a instalace, uvedení do provozu, nastavení a seřízení, provoz, čištění, vyhledávání poruchy a údržba. Při tvorbě této evropské normy byly přijaty následující předpoklady: stroje ovládají pouze zaškolené dospělé osoby; stroje jsou používány na pracovních místech s úrovní osvětlení, která může být rozumně očekávána na takových místech. Tato evropská norma neplatí pro stroje na oddělování rybích hlav a filetování, které byly vyrobeny před datem vydání této evropské normy.