Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN 16943 - Potraviny - Stanovení vápníku, mědi, železa, hořčíku, manganu, fosforu, draslíku, sodíku, síry a zinku metodou ICP-OES
Vydáno: 01.11.2017
ČSN EN 16943 - Potraviny - Stanovení vápníku, mědi, železa, hořčíku, manganu, fosforu, draslíku, sodíku, síry a zinku metodou ICP-OES

ČSN EN 16943

Potraviny - Stanovení vápníku, mědi, železa, hořčíku, manganu, fosforu, draslíku, sodíku, síry a zinku metodou ICP-OES

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Anglicky Tisk
Skladem
325 Kč
Označení normy:ČSN EN 16943
Třídící znak:560082
Počet stran:36
Vydáno:01.11.2017
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:503126
Popis

ČSN EN 16943

This European Standard describes a method for the determination of calcium, copper, iron, magnesium, manganese, phosphorus, potassium, sodium, sulfur and zinc in different foodstuffs using optical emission spectrometry with inductively coupled plasma (ICP-OES) after pressure digestion. This method has been validated in an interlaboratory study according to ISO 5725 on infant formula soya based, cheese, chicken meat, wheat flour, apple juice, lobster and milk (see elements ranges Table 1 and validation data in Annex B). HorRat values greater than 2 have been observed for certain analyte/matrix combinations during the validation study. At European or International level, vertical standards for the determination of specific minerals can exist, e.g. for milk and milk products or for animal and vegetable fats and oils.