Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN 17203 - Potraviny - Stanovení citrininu v potravinách metodou HPLC-MS/MS
Vydáno: 01.11.2021
ČSN EN 17203 - Potraviny - Stanovení citrininu v potravinách metodou HPLC-MS/MS

ČSN EN 17203

Potraviny - Stanovení citrininu v potravinách metodou HPLC-MS/MS

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Anglicky Tisk
Skladem
315 Kč
Označení normy:ČSN EN 17203
Třídící znak:560004
Počet stran:28
Vydáno:01.11.2021
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:512959
Popis

ČSN EN 17203

This document describes a procedure for the determination of the citrinin content in food (cereals, red yeast rice (RYR)), herbs and food supplements by liquid chromatography tandem mass spectrometry (LC-MS/MS). This method has been validated for citrinin in red yeast rice and in the formulated food supplements in the range of 2,5 µg/kg to 3 000 µg/kg and in wheat flour in the range of 2,5 µg/kg to 100 µg/kg. Laboratory experiences have shown that this method is also applicable to white rice, herbs such as a powder of ginkgo biloba leaves and the formulated food supplements in the range of 2,5 µg/kg to 50 µg/kg.