Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN 1974 - Potravinářské stroje - Nářezové stroje - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Sponsored link
Vydáno: 01.06.2021
ČSN EN 1974 - Potravinářské stroje - Nářezové stroje - Bezpečnostní a hygienické požadavky

ČSN EN 1974

Potravinářské stroje - Nářezové stroje - Bezpečnostní a hygienické požadavky

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
405 Kč
Označení normy:ČSN EN 1974
Třídící znak:513510
Počet stran:40
Vydáno:01.06.2021
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:512654
Popis

ČSN EN 1974

Tento dokument stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na konstrukci a výrobu, instalaci, školení, používání, čištění a údržbu nářezových strojů, které jsou vybaveny motorem poháněným nožem o průměru větším než 150 mm a opatřeným držákem výrobku. Tyto typy nářezových strojů jsou určeny pro použití v obchodech, restauracích, supermarketech, jídelnách atd. ke krájení potravin. Tento dokument pojednává o všech významných nebezpečích, nebezpečných situacích a událostech souvisejících s nářezovými stroji, pokud jsou používány v souladu s určením výrobce (viz kapitola 4). Tento dokument se vztahuje na nebezpečí vznikající během všech etapách životnosti stroje, jak je popsáno v EN ISO 12100:2010, 5.4. Automatické průmyslové nářezové stroje podle EN 16743:2016 jsou z předmětu tohoto dokumentu vyloučeny. Tento dokument zahrnuje následující typy nářezových strojů: - nářezový stroj s vodorovným podáváním (viz obrázek 1); - nářezový stroj se spádovým podáváním (viz obrázek 2). Oba typy mohou mít buď ruční podstavec, nebo podstavec s pohonem pro pohyb výrobku směrem k noži. Oba mohou být vybaveny ručními nebo automatickými zařízeními pro plnění a odebírání řezů od stroje. Všechny tyto typy mohou být také vybaveny stupnicí. Tento dokument platí pro stroje vyrobené po datu vydání tohoto dokumentu.
Email, na který Vám přijde odpověď
Vaše jméno