Menu
0
Celková cena
0 Kč
Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN 1974 - Potravinářské stroje - Nářezové stroje - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Sponsored link
Vydáno: 01.06.2021
ČSN EN 1974 - Potravinářské stroje - Nářezové stroje - Bezpečnostní a hygienické požadavky

ČSN EN 1974

Potravinářské stroje - Nářezové stroje - Bezpečnostní a hygienické požadavky

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
446 Kč
Označení normy:ČSN EN 1974
Třídící znak:513510
Počet stran:40
Vydáno:01.06.2021
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:512654
Popis

ČSN EN 1974

Tento dokument stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na konstrukci a výrobu, instalaci, školení, používání, čištění a údržbu nářezových strojů, které jsou vybaveny motorem poháněným nožem o průměru větším než 150 mm a opatřeným držákem výrobku. Tyto typy nářezových strojů jsou určeny pro použití v obchodech, restauracích, supermarketech, jídelnách atd. ke krájení potravin. Tento dokument pojednává o všech významných nebezpečích, nebezpečných situacích a událostech souvisejících s nářezovými stroji, pokud jsou používány v souladu s určením výrobce (viz kapitola 4). Tento dokument se vztahuje na nebezpečí vznikající během všech etapách životnosti stroje, jak je popsáno v EN ISO 12100:2010, 5.4. Automatické průmyslové nářezové stroje podle EN 16743:2016 jsou z předmětu tohoto dokumentu vyloučeny. Tento dokument zahrnuje následující typy nářezových strojů: - nářezový stroj s vodorovným podáváním (viz obrázek 1); - nářezový stroj se spádovým podáváním (viz obrázek 2). Oba typy mohou mít buď ruční podstavec, nebo podstavec s pohonem pro pohyb výrobku směrem k noži. Oba mohou být vybaveny ručními nebo automatickými zařízeními pro plnění a odebírání řezů od stroje. Všechny tyto typy mohou být také vybaveny stupnicí. Tento dokument platí pro stroje vyrobené po datu vydání tohoto dokumentu.
Zpracování dat
Schovat