Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN ISO 11212-3 - Škrob a deriváty škrobu - Obsah těžkých kovů - Část 3: Stanovení obsahu olova atomovou spektrometrií s elektrotermickou atomizací
Sponsored link
Vydáno: 01.02.1998
ČSN EN ISO 11212-3 - Škrob a deriváty škrobu - Obsah těžkých kovů - Část 3: Stanovení obsahu olova atomovou spektrometrií s elektrotermickou atomizací

ČSN EN ISO 11212-3

Škrob a deriváty škrobu - Obsah těžkých kovů - Část 3: Stanovení obsahu olova atomovou spektrometrií s elektrotermickou atomizací

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
155 Kč
Označení normy:ČSN EN ISO 11212-3
Třídící znak:566118
Počet stran:12
Vydáno:01.02.1998
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:26670
Popis

ČSN EN ISO 11212-3

Tato norma je českou verzí evropské normy EN ISO 11212-3:1997. Evropská norma EN ISO 11212-3:1997 má status české technické normy. ČSN ISO 11212 "Škrob a deriváty škrobu - Obsah těžkých kovů" (56 6118) sestává z následujících částí: Část 1: Stanovení obsahu arsenu atomovou absorpční spektrometrií. Část 2: Stanovení obsahu rtuti atomovou absorpční spektrometrií. Část 3: Stanovení obsahu olova atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací. Část 4: Stanovení obsahu kadmia atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací. Tato třetí část normy (ČSN) EN ISO 11212 specifikuje metodu stanovení obsahu olova ve škrobu včetně jeho derivátů a vedlejších produktů atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací. Počet procesních parametrů, vztahujících se k elektrotermické atomizaci, je daleko větší než u atomizace v plameni, je tudíž nemožné navrhnout postup, který zajišťuje dosažení uspokojivých výsledků pro všechny typy přístrojů. Každý analytik proto musí optimalizovat podmínky použití svého přístroje na podkladě všeobecných nebo speciálních pokynů. Dále norma obsahuje kapitolu 2 - Definice, kapitolu 3 - Podstata zkoušky, kapitolu 4 - Chemikálie, kapitolu 5 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 6 - Postup, kapitolu 7 - Vyjádření výsledků, kapitolu 8 - Shodnost, kapitolu 9 - Protokol o zkoušce a informativní Přílohu A. Princip metody a postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN EN ISO 11212-3 (56 6118) byla vydána v únoru 1998.