Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN ISO 11816-2 - Mléko a mléčné výrobky - Stanovení aktivity alkalické fosfatázy - Část 2: Fluorimetrická metoda pro sýry
Sponsored link
Vydáno: 01.02.2017
ČSN EN ISO 11816-2 - Mléko a mléčné výrobky - Stanovení aktivity alkalické fosfatázy - Část 2: Fluorimetrická metoda pro sýry

ČSN EN ISO 11816-2

Mléko a mléčné výrobky - Stanovení aktivity alkalické fosfatázy - Část 2: Fluorimetrická metoda pro sýry

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:ČSN EN ISO 11816-2
Třídící znak:570532
Počet stran:20
Vydáno:01.02.2017
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:501746
Popis

ČSN EN ISO 11816-2

Tato část ISO 11816|IDF 155 specifikuje fluorimetrickou metodu pro stanovení aktivity alkalické fosfatázy (ALP, EC 3.1.3.1) v měkkých, polotvrdých a tvrdých sýrech. Aktivita alkalické fosfatázy ve vzorku je měřena pomocí kontinuálního fluorimetrického přímého kinetického stanovení. Nefluoreskující aromatický substrát monofosforečného esteru, 2'-[2-benzothiazolyl]-6'-hydroxybenzothiazol fosfát v přítomnosti jakékoliv alkalické fosfatázy odvozené ze vzorku podlehne hydrolýze svého fosforového radikálu za vniku vysoce fluoreskujícího produktu. Fluorimetrické měření aktivity alkalické fosfatázy (ALP) je prováděno 3 minuty při 38 °C za použití soupravy FluorophosR , měření zahrnuje předběžnou inkubaci substrátu a vzorku následovanou vícenásobným kinetickým odečítáním reakčního rozsahu.