Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN ISO 18363-1 - Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení chlorpropandiolů vázaných na mastné kyseliny (MCPD) a glycidolu metodou GC/MS - Část 1: Metoda využívající rychlé alkalické transesterifikace a měření 3-MCPD a diferenční měření glycidolu
Vydáno: 01.06.2022
ČSN EN ISO 18363-1 - Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení chlorpropandiolů vázaných na mastné kyseliny (MCPD) a glycidolu metodou GC/MS - Část 1: Metoda využívající rychlé alkalické transesterifikace a měření 3-MCPD a diferenční měření glycidolu

ČSN EN ISO 18363-1

Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení chlorpropandiolů vázaných na mastné kyseliny (MCPD) a glycidolu metodou GC/MS - Část 1: Metoda využívající rychlé alkalické transesterifikace a měření 3-MCPD a diferenční měření glycidolu

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Anglicky Tisk
Skladem
315 Kč
Označení normy:ČSN EN ISO 18363-1
Třídící znak:588725
Počet stran:24
Vydáno:01.06.2022
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:514442
Popis

ČSN EN ISO 18363-1

This part of ISO 18363 describes a procedure for the indirect determination of 3-MCPD esters (bound 3-MCPD) and possible free 3-MCPD after alkaline catalysed ester cleavage and derivatization with phenylboronic acid (PBA). Furthermore, this part of ISO 18363 enables the indirect determination of glycidyl esters (bound glycidol) under the assumption that no other substances are present that react at room temperature with inorganic chloride to generate 3-MCPD. This part of ISO 18363 is applicable to solid and liquid fats and oils. Milk and milk products (or fat coming from milk and milk products) are excluded from the scope of this part of ISO 18363.