Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN ISO 18363-4 - Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení chlorpropandiolů vázaných na mastné kyseliny (MCPD) a glycidolu metodou GC/MS - Část 4: Metoda využívající rychlé alkalické transesterifikace a měření 2-MCPD, 3-MCPD a glycidolu metodou GC-MS/MS
Vydáno: 01.04.2022
ČSN EN ISO 18363-4 - Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení chlorpropandiolů vázaných na mastné kyseliny (MCPD) a glycidolu metodou GC/MS - Část 4: Metoda využívající rychlé alkalické transesterifikace a měření 2-MCPD, 3-MCPD a glycidolu metodou GC-MS/MS

ČSN EN ISO 18363-4

Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení chlorpropandiolů vázaných na mastné kyseliny (MCPD) a glycidolu metodou GC/MS - Část 4: Metoda využívající rychlé alkalické transesterifikace a měření 2-MCPD, 3-MCPD a glycidolu metodou GC-MS/MS

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
315 Kč
Označení normy:ČSN EN ISO 18363-4
Třídící znak:588725
Počet stran:28
Vydáno:01.04.2022
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:514587
Popis

ČSN EN ISO 18363-4

Tento dokument specifikuje rychlý postup pro simultánní stanovení esterů 2-MCPD (vázaný 2-MCPD), esterů 3 MCPD (vázaný 3-MCPD) a esterů glycidylu (vázaný glycidol) v jednom stanovení, založeném na alkalicky katalyzovaném štěpení esterů a derivatizaci rozštěpených (volných) analytů pomocí kyseliny fenylboronové (PBA) před analýzou pomocí GC-MS/MS. Nadhodnocení obsahu esteru glycidolu je korigováno přidáním izo-topově značeného esterově vázaného 3-MCPD, které umožní kvantifikaci glycidolu indukovaného 3-MCPD v průběhu postupu. Tato metoda je využitelná pro tuhé a kapalné tuky a oleje. Tento dokument lze také využít pro živočišné tuky a použité oleje a tuky na smažení, ale tyto matrice nebyly zahrnuty ve validaci. Pro všechny tři analyty je mez stanovitelnosti (LOQ) 0,1 mg/kg a mez detekce (LOD) je 0,03 mg/kg. Z předmětu této metody jsou vyloučeny mléko a mléčné výrobky (nebo tuk pocházející z mléka a mléčných výrobků), kojenecká mléka, emulgátory, volné mastné kyseliny a další matrice odvozené z tuků a olejů.