Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN ISO 23319 - Sýry a tavené sýrové výrobky, kaseiny a kaseináty - Stanovení obsahu tuku - Gravimetrická metoda
Sponsored link
Vydáno: 01.12.2022
ČSN EN ISO 23319 - Sýry a tavené sýrové výrobky, kaseiny a kaseináty - Stanovení obsahu tuku - Gravimetrická metoda

ČSN EN ISO 23319

Sýry a tavené sýrové výrobky, kaseiny a kaseináty - Stanovení obsahu tuku - Gravimetrická metoda

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
315 Kč
Označení normy:ČSN EN ISO 23319
Třídící znak:571007
Počet stran:24
Vydáno:01.12.2022
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:516246
Popis

ČSN EN ISO 23319

Tento dokument specifikuje metodu stanovení obsahu tuku ve všech typech sýrů a tavených sýrových výrobků s obsahem laktosy nižším než 5 % (hmotnostní podíl) v tukuprosté sušině a ve všech typech kaseinů a kaseinátů. Tato metoda není použitelná pro typy čerstvých sýrů obsahující např. ovoce, sirup nebo müsli. U takovýchto výrobků není použitelný Schmid-Bondzynski-Ratzlaffův (SBR) princip kvůli vysokým koncentracím cukrů. Pro tyto výrobky je vhodná metoda využívající princip podle Weibull-Berntropa (viz ISO 8262-3 | IDF 124-3).