Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN ISO 8968-4 - Mléko a mléčné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Část 4: Stanovení obsahu dusíku a nebílkovinného dusíku a výpočet čisté bílkoviny (Referenční metoda)
Vydáno: 01.11.2016
ČSN EN ISO 8968-4 - Mléko a mléčné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Část 4: Stanovení obsahu dusíku a nebílkovinného dusíku a výpočet čisté bílkoviny (Referenční metoda)

ČSN EN ISO 8968-4

Mléko a mléčné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Část 4: Stanovení obsahu dusíku a nebílkovinného dusíku a výpočet čisté bílkoviny (Referenční metoda)

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:ČSN EN ISO 8968-4
Třídící znak:570528
Počet stran:20
Vydáno:01.11.2016
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:501185
Popis

ČSN EN ISO 8968-4

Tato norma specifikuje metodu pro přímé a nepřímé stanovení obsahu bílkovinného dusíku v plnotučném nebo odtučněném kapalném mléce. Nepřímé stanovení obsahu bílkovinného dusíku se provede tak, že bílkoviny jsou ve zkušebním podílu vysráženy přídavkem takového množství roztoku kyseliny trichloroctové, aby její konečná koncentrace ve směsi byla přibližně 12%. Vysrážená mléčná bílkovina se odstraní filtrací. V získaném filtrátu obsahujícím nebílkovinný dusík se stanoví obsah dusíku postupem popsaným v ISO 8968-1|IDF 20-1. Přímé stanovení obsahu bílkovinného dusíku se provede tak, že bílkoviny jsou ve zkušebním podílu vysráženy přídavkem takového množství roztoku kyseliny trichloroctové, aby její konečná koncentrace ve směsi byla přibližně 12%. Sraženina bílkovin se oddělí filtrací. (Tato sraženina obsahuje bílkovinný dusík ze vzorku.) Ve sraženině se stanoví obsah dusíku postupem popsaným v ISO 8968-1|IDF 20-1.