Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN ISO 13302 - Senzorická analýza - Metody hodnocení vlivu obalového materiálu na chuť a vůni výrobku
Vydáno: 01.11.2011
ČSN ISO 13302 - Senzorická analýza - Metody hodnocení vlivu obalového materiálu na chuť a vůni výrobku

ČSN ISO 13302

Senzorická analýza - Metody hodnocení vlivu obalového materiálu na chuť a vůni výrobku

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
315 Kč
Označení normy:ČSN ISO 13302
Třídící znak:560692
Počet stran:28
Vydáno:01.11.2011
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:89414
Popis

ČSN ISO 13302

Tato mezinárodní norma popisuje metody hodnocení změn senzorických vlastností potravin nebo jejich náhražek (simulantů) způsobených obalem. Metodologie může být použita jako úvodní výběr hodnocení vhodnosti obalového materiálu nebo pro následné sledování přijatelnosti jednotlivých várek/výroby, která probíhá. Tato mezinárodní norma je použitelná na všechny materiály používané pro balení potravin (tj. papír, karton, plast, folie, dřevo). Navíc může být rozšířena na jakýkoliv předmět přicházející do styku s potravinami (kuchyňské potřeby, nátěry, letáky nebo část zařízení, jako jsou těsnění nebo trubky) s cílem kontrolovat potravinářskou kompatibilitu s platnou legislativou ze senzorického hlediska.