Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN ISO 15322 - Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení jejich chování v horké kávě (Kávový test)
Sponsored link
Vydáno: 01.10.2006
ČSN ISO 15322 - Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení jejich chování v horké kávě (Kávový test)

ČSN ISO 15322

Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení jejich chování v horké kávě (Kávový test)

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
155 Kč
Označení normy:ČSN ISO 15322
Třídící znak:570829
Počet stran:12
Vydáno:01.10.2006
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:76978
Popis

ČSN ISO 15322

Metoda se používá k výběru vhodného sušeného mléka nebo sušeného mléčného výrobku pro přímou aplikaci v horké kávě (bělící prostředky). Reakce sušeného mléka v horké kávě je ve stále větší míře důležitou funkční a estetickou vlastností. Některé prášky nechávají na povrchu volné částice nebo jejich shluky, zatímco jiné částečně koagulují v horkém, kyselém prostředí a výsledkem je sediment nebo kal na dně šálku. Podstatou metody je stanovení objemu sedimentu zkoušeného vzorku sušeného (zejména instantního nebo aglomerovaného sušeného plnotučného mléka) po jeho přídavku do kávy předehřáté na požadovanou teplotu. Směs horké kávy a zkoušeného sušeného výrobku se míchá ručně speciální špachtlí předepsaným způsobem a po určitou dobu. Po předepsané době klidu je směs odstředěna a zaznamená se objem sedimentu.