Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN ISO 1842 - Ovocné a zeleninové výrobky - Stanovení pH
Vydáno: 01.08.2000
ČSN ISO 1842 - Ovocné a zeleninové výrobky - Stanovení pH

ČSN ISO 1842

Ovocné a zeleninové výrobky - Stanovení pH

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
86 Kč
Označení normy:ČSN ISO 1842
Třídící znak:560440
Počet stran:8
Vydáno:01.08.2000
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:59500
Popis

ČSN ISO 1842

Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 1842:1991. Mezinárodní norma ISO 1842:1991 má status české technické normy. Uvádí potenciometrickou metodu stanovení pH ovocných a zeleninových výrobků. Princip metody a postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma obsahuje tyto kapitoly: Kapitolu 1 - Předmět normy, kapitolu 2 - Podstata zkoušky, kapitolu 3 - Přístroje, kapitolu 4 - Příprava analytického vzorku, kapitolu 5 - Postup zkoušky, kapitolu 6 - Vyjádření výsledků, kapitolu 7 - Poznámka k postupu zkoušky a kapitolu 8 - Protokol o zkoušce. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) jednoho kvalitativního znaku (jakosti) významného pro hygienu výživy. ČSN ISO 1842 (56 0440) byla vydána v srpnu 2000.