Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN ISO 18787 - Potraviny - Stanovení aktivity vody
Vydáno: 01.04.2022
ČSN ISO 18787 - Potraviny - Stanovení aktivity vody

ČSN ISO 18787

Potraviny - Stanovení aktivity vody

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
155 Kč
Označení normy:ČSN ISO 18787
Třídící znak:560627
Počet stran:12
Vydáno:01.04.2022
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:514580
Popis

ČSN ISO 18787

Tento dokument stanovuje základní principy a specifikuje požadavky na metody stanovení aktivity vody (aw) potravinářských výrobků pro lidskou spotřebu a krmiv pro zvířata v rozsahu měření 0 až 1. Principy měření jsou založeny na měření rosného bodu nebo na stanovení změny elektrické vodivosti elektrolytu nebo permitivity polymeru. Metoda se nevztahuje na výrobky skladované pod bodem mrazu (ekvivalentní teplotě, při které se ve výrobku objevují krystalky ledu), ani na výrobky odpovídající emulzi voda v tuku, ani na krystalické výrobky, jako jsou cukry, sůl nebo minerály. U výrobků obsahujících těkavé sloučeniny, jako jsou alkoholy, mohou být pro použití metody nutné specifické úpravy zařízení. Výsledky mezilaboratorních studií, které byly provedeny, jsou uvedeny v příloze B.