Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN ISO 5497 - Senzorická analýza - Metodologie - Pokyny pro přípravu vzorků, pro které není vhodné použít přímou senzorickou analýzu
Vydáno: 01.02.2012
ČSN ISO 5497 - Senzorická analýza - Metodologie - Pokyny pro přípravu vzorků, pro které není vhodné použít přímou senzorickou analýzu

ČSN ISO 5497

Senzorická analýza - Metodologie - Pokyny pro přípravu vzorků, pro které není vhodné použít přímou senzorickou analýzu

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
86 Kč
Označení normy:ČSN ISO 5497
Třídící znak:560695
Počet stran:8
Vydáno:01.02.2012
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:89930
Popis

ČSN ISO 5497

Tato mezinárodní norma udává pokyny pro přípravu potravinářských vzorků, pro které není vhodné použít přímou senzorickou analýzu buď kvůli intenzitě jejich chuti a vůně, nebo kvůli jejich fyzikálnímu stavu (viskozitě, barvě, práškovitosti apod.). Je použitelná zvláště na vzorky výrobků s intenzivní chutí a vůní (jako je koření a přísady) a na vzorky velmi koncentrovaných výrobků (sirupy, extrakty apod.). Nepoužívá se na vzorky výrobků tradičně konzumovaných ve formě výluhů, nálevů nebo odvarů (např. čaj, káva, léčivé byliny).