Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN ISO 9232 - Jogurt - Identifikace charakteristických mikroorganismů - (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus)
Sponsored link
Vydáno: 01.03.2004
ČSN ISO 9232 - Jogurt - Identifikace charakteristických mikroorganismů - (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus)

ČSN ISO 9232

Jogurt - Identifikace charakteristických mikroorganismů - (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus)

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Koupit včetně změn
Označení normy:ČSN ISO 9232
Třídící znak:571421
Počet stran:20
Vydáno:01.03.2004
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:69451
Popis

ČSN ISO 9232

Uvedená norma specifikuje testy pro identifikaci charakteristických mikroorganismů v jogurtu na základě jejich morfologických, kultivačních a fyziologických vlastností. Popisuje postup isolace kolonií, který spočívá z výběru kolonií z misek použitých pro stanovení počtu kolonií, zaočkování do příslušné tekuté kultivační půdy, kultivace v inkubátoru regulovaném na 37 °C po dobu 24 hodin při atmosférických podmínkách. Následují identifikační testy, které se porovnají s hlavními atributy L. delbrueckii subsp. bulgaricus a S. thermophilus. Metoda je určena pro kmeny izolované z jogurtů, ve kterých jsou přítomny charakteristické živé mikroorganismy.