Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN P ISO/TS 11869 - Kysaná mléka - Stanovení titrační kyselosti - Potenciometrická metoda
Sponsored link
Vydáno: 01.12.2012
ČSN P ISO/TS 11869 - Kysaná mléka - Stanovení titrační kyselosti - Potenciometrická metoda

ČSN P ISO/TS 11869

Kysaná mléka - Stanovení titrační kyselosti - Potenciometrická metoda

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
155 Kč
Označení normy:ČSN P ISO/TS 11869
Třídící znak:571423
Počet stran:12
Vydáno:01.12.2012
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:91800
Popis

ČSN P ISO/TS 11869

Tato předběžná česká technická norma je českou verzí Technické specifikace ISO/TS 11869:2012, kterou CSN převzala v roce 2012 překladem jako ČSN P ISO/TS 11869 (57 1423) a nahrazuje ČSN ISO 11869 (57 1423) ze srpna 2008. Předběžná norma ČSN P ISO/TS 11869:2012 / IDF/RM 150:2012 specifikuje potenciometrickou metodu na stanovení titrační kyselosti neochuceného jogurtu, ochuceného jogurtu, jogurtu s ovocem, jogurtového nápoje, čerstvého sýra s ovocem nebo bez něho, podmáslí s ovocem nebo bez něho a dalších kysaných mléčných výrobků. Suspenze vzorku výše uvedených kysaných výrobků se za daných podmínek titruje potenciometricky roztokem hydroxidu sodného a titrační kyselost se vypočte v mmol/100 g. Mezinárodní norma ISO 11869|IDF 150 byla určena pouze pro tři typy jogurtů, technická specifikace, která ji nahrazuje, je určena obecně pro kysané mléčné výrobky, čímž se rozšiřuje spektrum výrobků, pro které ji lze použít.