Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN EN 12014-1 - Potraviny - Stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů - Část 1: Všeobecné požadavky
Sponsored link
Vydáno: 01.08.1998
ČSN EN 12014-1 - Potraviny - Stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů - Část 1: Všeobecné požadavky

ČSN EN 12014-1

Potraviny - Stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů - Část 1: Všeobecné požadavky

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
86 Kč
Koupit včetně změn
Označení normy:ČSN EN 12014-1
Třídící znak:560021
Počet stran:8
Vydáno:01.08.1998
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:52838
Popis

ČSN EN 12014-1

Tato norma je českou verzí evropské normy EN 12014-1:1997. Evropská norma EN 12014-1:1997 má status české technické normy. (ČSN) EN 12014 se skládá z následujících částí: Část 1: Všeobecné požadavky, Část 2: Metoda HPLC/IC pro stanovení obsahu dusičnanů v zelenině a zeleninových výrobcích, Část 3: Spektrofotometrické stanovení obsahu dusičnanů a dusitanů v masných výrobcích po enzymatické redukci dusičnanů na dusitany, Část 4: Metoda IC pro stanovení obsahu dusičnanů v masných výrobcích, Část 5: Enzymatické stanovení obsahu dusičnanů v kojenecké a dětské výživě se zeleninou, Část 6: neobsazena, Část 7: Metoda CF (Continuous flow) pro stanovení obsahu dusičnanů v zelenině a zeleninových výrobcích po redukci kadmiem. Tato první část (ČSN) EN 12014 shrnuje principy a popisuje všeobecné požadavky na použitelnost následných částí (ČSN) EN 12014. Norma tedy stanovuje principy metod zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN ISO 12014-1 (56 0021) byla vydána v srpnu 1998. "Změnou A1)-9/2000", vydanou v září 2000, se s účinností od 1.10. 2000 provádí v normě řada změn, především souvisících se stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů.