ČSN EN ISO 12966-2ČSN EN ISO 12966-2 Tato norma specifikuje metodu přípravy methylesterů mastných kyselin. Zahrnuje metody pro přípravu methylesterů mastných kyselin z živočišných a rostlinnýc
ČSN EN ISO 8534ČSN EN ISO 8534 This document specifies a method for the determination of the water content of animal and vegetable fats and oils (hereinafter referred to as fats) using Karl Fischer
ČSN EN ISO 12966-3ČSN EN ISO 12966-3 Tato část ISO 12966 specifikuje metodu rychlé transesterifikace tuků a olejů pomocí bazické katalýzy s použitím hydroxidu trimethylsulfonia (TMSH), pro přípravu
ČSN EN 14112ČSN EN 14112 This European Standard specifies a method for the determination of the oxidation stability of fatty acid methyl esters (FAME) at 110 °C, by means of measuring the inducti
ČSN 58 0170-3ČSN 58 0170-3 Část 3 normy určuje zkušební metodu pro stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v ČSN 58 0170 část 1. Stručná jednolistov
ČSN ISO 8455+Amd. 1ČSN ISO 8455+Amd. 1 Tato mezinárodní norma poskytuje vodítka pro podmínky, jejichž cílem je minimalizovat zamoření, kontaminaci a zhoršení kvality zelené kávy (také známo jako su
ČSN EN ISO 29822ĆSN EN ISO 29822 This International Standard specifies the determination of the degree of isomerization of diacylglycerols in vegetable fats and oils. 1,2-Diacylglycerols are transf
ČSN EN ISO 660ČSN EN ISO 660 Tato mezinárodní norma specifikuje tři metody (dvě titrační a jednu potenciometrickou) pro stanovení kyselosti v živočišných a rostlinných tucích a olejích, dále jen tu
ČSN EN 14107ČSN EN 14107 Tato evropská norma specifikuje stanovení obsahu fosforu v methylesterech mastných kyselin, dále označovaných jako FAME, v rozsahu od 4 mg/kg do 20 mg/kg metodou emisní s
ČSN ISO 7928-2ČSN ISO 7928-2 Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 7928-2:1991. Mezinárodní norma ISO 7928-2:1991 má status české technické normy. (ČSN) ISO sestává z těchto částí: Čá
ČSN ISO 1572ČSN ISO 1572 Tato norma specifikuje metodu pro přípravu mletého vzorku čaje a stanovení obsahu sušiny pro účely analytických stanovení, jejichž výsledky se vyjadřují vztaženy na suši
ČSN ISO 11027ČSN ISO 11027 Tato mezinárodní norma specifikuje metodu stanovení celkového obsahu piperinu v pepři černém (Piper nigrum Linnaeus), celém nebo mletém, a v jeho extraktech (oleoresine
ČSN ISO 11178ČSN ISO 11178 Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 11178:1995. Mezinárodní norma ISO 11178:1995 má status české technické normy. Tato norma specifikuje požadavky na suše
ČSN 58 0703-1ČSN 58 0703-1 Tato první část normy obsahuje všeobecná ustanovení platná pro všechny ostatní části ČSN 58 0703. Další části této normy určují metody stanovení hodnot jakostních znak
ČSN 58 0703-6ČSN 58 0703-6 Tato šestá část normy slouží ke stanovení tuku u dehydratovaných výrobků: Metoda A - Stanovení tuku podle Soxhleta (referenční metoda), Metoda B - Stanovení tuku butyr
ČSN 58 0703-8ČSN 58 0703-8 Touto metodou v osmé části normy se stanoví amoniakový dusík u ochucovadel orientační metoda. Všeobecná ustanovení platná pro tuto část normy jsou obsažena v ČSN 58 07
ČSN ISO 1108ČSN ISO 1108 Norma obsahuje ISO 1108:1980. Metodu lze použít pro většinu koření. Vzhledem k velkému počtu a rozmanitosti těchto produktů může být ve zvláštních případech zapotřebí tu
ČSN ISO 5561ČSN ISO 5561 Tato norma specifikuje požadavky na celý kmín tmavý a světlý (Carum carvi Linnaeus*)), který vytváří plody každé dva roky resp. každý rok. Norma neplatí pro Carum bulboc
ČSN ISO 5562ČSN ISO 5562 Tato norma specifikuje požadavky na kurkumu (Curcuma longa Linnaeus)*) celou nebo mletou. Doporučení týkající se skladování a přepravy jsou uvedena v příloze. *) Náro