ČSN ISO 8086ČSN ISO 8086 Tato mezinárodní norma stanoví obecnou směrnici pro kontrolu hygienických požadavků mlékárenského strojního zařízení a postupy při vzorkování
ČSN ISO 3728ČSN ISO 3728 Tato mezinárodní norma specifikuje referenční metodu stanovení obsahu celkové obsahu sušiny v mražených krémech a mléčných zmrzlinách
ČSN EN ISO 13366-2ČSN EN ISO 13366-2 Tato mezinárodní norma uvádí návod k pracovním podmínkám počítání somatických buněk v mléce na fluoro-opto-elektronických přístrojích.
ČSN P ISO/TS 2963ČSN P ISO/TS 2963 Tato technická specifikace uvádí enzymatickou metodu stanovení obsahu kyseliny citronové v sýrech a tavených sýrových výrobcích.
ČSN ISO 14461-2ČSN ISO 14461-2 Tato část české normy popisuje rutinní postup pro hodnocení výsledků stanovení počtu mikroorganismů technikou počítání kolonií za použití po sobě následujících stupňů
ČSN EN ISO 1736ČSN EN ISO 1736 Tato mezinárodní norma specifikuje referenční metodu pro stanovení obsahu tuku v sušeném mléce a v sušených mléčných výrobcích. Metoda je také vhodná pro sušené mléko
ČSN ISO 11815ČSN ISO 11815 Tato mezinárodní norma popisuje metodu stanovení celkové mléčné koagulační aktivity bovinního syřidla obsahujícího pouze chymosin a hovězí pepsin jako účinné koagulační e
ČSN ISO 9874ČSN ISO 9874 Tato mezinárodní norma specifikuje molekulární absorpční spektrometrickou metodu pro stanovení celkového obsahu fosforu v mléce.
ČSN P ISO/TS 27265ČSN P ISO/TS 27265 Tato technická specifikace popisuje metodu stanovení počtu jednotek vytvářejících kolonie (colony-forming units - CFU) ze zvlášť termorezistetních spór termofil
ČSN ISO 14637ČSN ISO 14637 Tato mezinárodní norma specifikuje referenční metodu pro stanovení obsahu močoviny v mléce. Postup spočívá v přidání enzymu ureázy, která ve vzorku štěpí močovinu na
ČSN EN ISO 21187ČSN EN ISO 21187 Uvedená norma uvádí zásady pro stanovení konverzního vztahu mezi výsledky rutinní a základní metody a jejich verifikaci pro kvantitativní stanovení bakteriologické
ČSN ISO 5765-1ČSN ISO 5765-1 Tato mezinárodní norma specifikuje metodu pro stanovení obsahu laktózy v sušeném mléce, sušených zmrzlinových směsích a v tavených sýrech enzymatickou metodou s využi
ČSN ISO 9232ČSN ISO 9232 Uvedená norma specifikuje testy pro identifikaci charakteristických mikroorganismů v jogurtu na základě jejich morfologických, kultivačních a fyziologických vlastností.
ČSN ISO 1841-2ČSN ISO 1841-2 Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 1841-1:1996. Mezinárodní norma ISO 1841-1:1996 má status české technické normy. (ČSN) ISO 1841 má dvě části: Část 1:
ČSN 57 0105-13ČSN 57 0105-13 Tato norma specifikuje metodu stanovení obsahu vody: v sušeném vysokotučném mléce, v sušeném plnotučném mléce, v sušeném částečně odtučněném mléce a v sušeném odtučně
ČSN 57 0645ČSN 57 0645 Tato norma stanoví požadavky na jakost kysaných mléčných výrobků tepelně neošetřených po kysacím procesu včetně jogurtů, určených pro přímou spotřebu. Norma se netýká mléč
ČSN EN ISO 14673-2ČSN EN ISO 14673-2 Tato mezinárodní norma specifikuje rutinní metodu pro stanovení obsahu dusičnanů a dusitanů v mléce a mléčných výrobcích metodou segmentové průtokové analýzy